UNA RUTA DE SENDERISME DE 4 ETAPES

MAR I MUNTANYA PER LES TERRES DEL MESTRAL

 

El Camí de Mestral ofereix en tan sols quatre dies una espectacular combinació de mar i muntanya amb panoràmiques infinites al territori de les Terres de Mestral. Una zona de petits pobles d’interior i de costa que conserven l’essència d’una ruralitat ben viva, ideal per a senderistes contemplatius amb ganes de descobrir indrets oblidats de gran bellesa.

EL CAMÍ DE MESTRAL AL COMPLET

La millor opció per gaudir d’aquest recorregut, caminant de poble en poble i d’allotjament en allotjament, durant quatre dies. Podeu escollir si voleu allotjar-vos més dies al finalitzar el recorregut per acabar d’explorar el territori.

EN DOS CAPS DE SETMANA

Pels que no tingueu quatre dies seguits disponibles, també hi ha l’opció de fer el recorregut en dos caps de setmana (no cal que siguin consecutius), i descobrir descobrint tranquil·lament el territori.

EL CAMÍ DE MESTRAL PREMIUM

Si només voleu una base on allotjar-vos i que sigui en un hotel amb encant, aquesta és la vostra opció. Amb seu a Pratdip, podreu recórrer el Camí de Mestral utilitzant el servei de taxi que us portarà als punts de sortida i retorn.

PER LLIURE AMB PAQUET DE BENVINGUDA

Podeu adquirir el paquet de benvinguda del Camí de Mestral en qualsevol dels pobles de la ruta i descobrir-la al vostre aire.

DIFICULTAT

QUI POT FER EL CAMÍ DE MESTRAL?

El Camí de Mestral és una ruta de mitja muntanya sense grans dificultats tècniques però poc apta per al principiant ja que, a la llargada d’algunes excursions (complexitat o durada), s’hi afegeix un desnivell positiu acumulat i un terreny amb pendent en algun tram de la ruta. Una proposta captivadora pels amants de caminar, la natura i la muntanya a tocar del mar.

DIARI DE CAMINADES

DIA 1. Arribada a l’Hospitalet de l’Infant. Benvinguda per part del guia en els grups autoguiats. Ens els grups guiats, la benvinguda la realitza al dia següent, primer dia d’excursió guiada.

Allotjament a mitja pensió a l’Hotel Sancho.

DIA 2. Excursió que s’endinsa cap a la terra dels Dips, els misteriosos gossos vampirs que sotjaven els que s’atrevien a rondar de nit. Des de l’Hospitalet, travessem el paisatge de la plana fins arribar al Masriudoms, un dels nuclis de població de Vandellòs. Seguint l’antic camí de ferradura, arribem fins al mas del Cota, on continuem per la sèquia del Marian fins al Coll del Marquès. Aquí ens desviem del camí més evident i superant els passos de la Guineu i del Caçador arribem al capdamunt de la Serra de la Güena, amb molt bones panoràmiques. Des d’aquí ens desviem a l’esquerra, per visitar l’ermita de Santa Marina i, seguint el camí vell de l’ermita (GR) arribem a Pratdip. Si es vol retallar distàncies, podem aturar-nos a Mas Mariassa abans d’arribar a Pratdip i deixar la visita del poble per al dia següent.

Allotjament a mitja pensió a Mas Mariassa.

Distància: 16.3 km     Ascensió positiva acumulada: +500 m     Temps de caminar: 5h

 

DIA 3. Des de l’allotjament, baixem de nou al camí vell de l’ermita i arribem a Pratdip. En arribar al poble per carrer de l’ermita, agafem el carrer de la Creu a l’esquerra amunt i, després de creuar la carretera, agafem la intensa però breu pujada dels Solans, ràpidament assolint esplèndides vistes panoràmiques. Al capdamunt, podem visitar el claper o barraca de pedra seca del Nolla, per posteriorment superar el Portell i grauets de l’Estudiant. Després de planejar per l’espectacular camí de la Forestal, superarem el portell del Carreter i assolirem la part més alta de la serra, fins arribar al nucli de Llaberia. Des de Llaberia, seguirem un tram per la carretera i aviat agafem el camí vell de Tivissa, que va descendint en bona part del tram travessant antics camps de conreu fins arribar al poble de Tivissa entre camps de cirerers. 

Allotjament a mitja pensió a Tivissa, al càmping municipal amb bungalows. 

Distància: 21.3 km     Ascensió positiva acumulada: +1.000 m     Temps de caminar: 6h

  • Prèvia reserva, possibilitat d’arranjar un transport per visitar el celler Cedó Anguera, a la Serra d’Almos, que produeix vins de la DO Montsant i també cireres.

 

DIA 4. Des de Tivissa sortim en direcció a l’espectacular pujada empedrada de la Llena fins arribar al panoràmic Collet de la Llena i collet de Monetze. Els més atrevits, poden esmerçar una bona hora entre pujar i baixar del cim de la Tossa, situat a 718m. El camí travessa antics camps de conreu que s’endinsaven en la muntanya més agresta, passant pel mas de Melica, Jovara, fins arribar al coll del Rourar, on de nou tindrem la possibilitat d’ascendir a l’espectacular Mola de Genessies, coronada per un poblat iber. Descendirem cap al fortificat mas de Genessies, passarem pel costat del poblat iber de Lleixares i arribarem a Vandellòs per Masvalentí, un dels antics nuclis de població del terme.

Allotjament amb mitja pensió a Cal Barceló. Sopar i esmorzar de catèring ofert per Deviteca.

Distància: 12.3 km     Ascensió positiva acumulada: +500 m     Temps de caminar: 3h50min

  • Prèvia reserva, possibilitat de visitar el Centre d’Interpretació de l’Oli de Vandellòs.

 

DIA 5. Ascendim pels graus de Vandellòs fins als Dedalts, per l’antic camí empedrat que des de dalt de l’últim revolt ens ofereix espectaculars panoràmiques. Vorejant el tossal de Puigbodell, arribarem fins a les runes de l’antic mas de Navaies, del que se’n conserva operativa encara la font, un punt d’aigua molt valuós en aquesta seca serra. Després d’assolir el cim del Molló Puntaire, descendim cap al mar per la canal del Corb i seguint després el camí vell de l’Aigualcoll. Ja només quedar creuar la barrera d’infraestructures per acabar vora el mar Mediterrani, que durant bona part de l’any ens permetrà refrescar i descansar els nostres peus. 

Allotjament a mitja pensió a l’Hotel Sancho. Amb la possibilitat de fer una versió DeLuxe, finalitzant amb una o més nits a Mas Mariassa, Pratdip.

 

Serveis inclosos

Inclou:

  •  5 nits d’allotjament amb mitja pensió
  • Vi i aigua inclosos en tots els sopars
  • Transports d’equipatges
  • 4 dies guiats o autoguiats
  • Benvinguda del grup a la seva arribada a l’allotjament (grups autoguiats) o el primer dia d’excursió (grups amb guia)

No inclou:

  • Begudes apart de les menjades
  • Transports des de l’aeroport/estació de tren (poden ser organitzats sota petició)

 

Preus

OPCIÓ A
El Camí de Mestral al complet
Autoguiat
595€/persona (grup de 2 persones) o 510€/persona (grup de 4 persones)
Guiat
1.120€/persona (grup de 2 persones) o 790€/persona (grup de 4 persones)
OPCIÓ B
En dos caps de setmana (preu/cap de setmana, que varia en funció dels allotjaments escollits)
Autoguiat 2 nits
a partir de 385€/persona (grup de 2 persones) o 348€/persona (grup de 4 persones)
Guiat 2 nits
650€/persona (grup de 2 persones) o 490€/persona (grup de 4 persones)
OPCIÓ C
El Camí de Mestral premium
Autoguiat
760€/persona (grup de 2 persones) o 689€/persona (grup de 4 persones)
Guiat
1.290€/persona (grup de 2 persones) o 950€/persona (grup de 4 persones)
OPCIÓ D
Per lliure amb paquet de benvinguda
35€  

 

Informació i Reserves

 

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
El temps
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Tivissa
Pratdip

Comparteix