Terres de Mestral
TIVISSA - PRATDIP - VANDELLÒS - L'HOSPITALET DE L'INFANT

S'han repartit 300 racions a la XXII Clotxada popular de Vandellòs

 XXII Clotxada popular de Vandellòs clotxa de les terres de mestral fundació alícia gastronomia arenque pimiento cebolla ajo tomate aceite escalivado escalivat
dilluns, 25 setembre, 2017

Divendres 22 de setembre de 2017, al matí, ha tingut lloc un dels actes més tradicionals i multitudinaris de la Festa Major de Vandellòs: la XXII Clotxada popular. En el marc d’aquest esdeveniment gastronòmic, celebrat a la renovada Plaça Drs. Gil-Vernet (amb la torre medieval com a fons d’aquest escenari), s’hi han repartit 300 clotxes, segons ha explicat Francesc Rodell, el president del Centre Cultural, Esportiu i Recreatiu de Vandellòs (CCERV). Aquesta és l'entitat local que organitza la Festa amb l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant i la col·laboració de diverses entitats i empreses locals. 

D’aquesta manera, els veïns del poble, dels altres nuclis del municipi i d’altres poblacions properes, han esmorzat el que menjaven antigament els pagesos per agafar forces i tornar al tros: un pa buidat parcialment de molla i omplert de vianda feta a la brasa (arengada o llonganissa, tomàquet, ceba, un bon raig d’oli i sal). A més, com a novetat d'enguany, han pogut gaudir d'una actuació musical: "Tribut a Miquel del Roig"
 
Aquest és un plat típic de la zona de les Terres de Mestral, que des de la MIDIT (la mancomunitat que vetlla pel desenvolupament econòmic de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Tivissa i Pratdip) s’està promocionant com a icona gastronòmica d’aquest territori.