Terres de Mestral
TIVISSA - PRATDIP - VANDELLÒS - L'HOSPITALET DE L'INFANT

Santa Anna i Les Tries

Santa Anna i Les Tries

Circuit circular d'uns 6.8 km de distància amb un ascens positiu acumulat de 155 m, un 83.8 % de pista, 600 m de carretera local (T-304) i sense punts d'aigua. Coincideix, en part, amb la carretera vella de circumval·lació que Tivissa i actualment Passeig Dr. Ramón Jardí.

L'excursió s'inicia al Passeig de la Foig i davant de l'oficina de Turisme. Hem d'agafar la sortida del poble en direcció Vandellòs i a la carretera C-44. Abans d'arribar-hi agafar el trencall a mà esquerra i coincident amb el Passeig Dr. Ramón Jardí i continuem fins arribar al creuament amb la carretera C-44 la qual hem de travessar per agafar el primer trencall a mà dreta i on s'hi veu un mas. Continuem per la pista i fins al fons de la petita vall existent. Hem d'agafar el sender que continua en direcció nord que passa pel costat d'unes oliveres centenàries i arriba a la carretera local TV-3031. Continuem per la carretera fins a l'alçada del primer punt quilomètric, agafar el trencall a mà esquerra i seguir la pista amb trams cimentats. A la cota més alta de la pista, i abans d'un tram cimentat, hi ha un trencall a mà dreta que porta a les restes de l'ermita de Santa Anna i totalment derruïda. Seguim per la pista i després d'un parell de revolts amb angle recte hem d'agafar el trencall a mà esquerra que s'endinsa cap uns bancals d'ametllers i cirerers i fins al fons d'una petita vall i des d'on hem d'agafar el sender que hi ha a mà esquerra i que s'endinsa cap un petit bosc de pi. Continuem el sender fins a creuar el barranc local i arribar de nou a una pista.

Continuar fins on la pista gira en angle recte en direcció a la carretera C-44, aquí hem de continuar per un sender que continua paral·lel a la vall i que arriba a la pista que hem agafat a l'inici. Des d'aquí hem de tornar a creuar la carretera i enfilar cap al poble per la carretera vella. Agafem el segon trencall a mà dreta (entrada nord de Tivissa) i continuar fins a la font de l'Abeurador on hem d'agafar el trencall a mà esquerra en direcció a l'oficina de Turisme. En aquest lloc a mà dreta hi ha la font de la Teula i just abans d'arribar al final de l'excursió i a mà dreta hi ha la font de la Séquia del Camí. Aquestes tres fonts formaven una àmplia xarxa de sèquies per al regadiu de l'hortat del poble amb una longitud total superior als 2 km i que actualment se'n poden observar alguns trams en desús.

Municipi: 
Tivissa
Tipus ruta: 
Senderisme

Agenda

Comparteix