Terres de Mestral, terres de sabors

Clotxa cuina mediteranea menjar de tros

La cuina ens diu tant d’un lloc com els paisatges, els pobles i les persones. A les Terres de Mestral, la gastronomia ens parla de la dieta mediterrània, on la cuina troba l’equilibri perfecte entre la mar i la muntanya. De la mar, per exemple, la tonyina. De la terra, l’oli, la mel i els fruits secs. No és estrany, per tant, que l’oferta gastronòmica sigui molt variada i extensa amb una gran varietat de restaurants, segons el tipus de cuina, des de la més tradicional fins a la més elaborada, adaptada als nous temps i als paladars més exigents. I entre tots els plats de la cuina de les Terres de Mestral, la icona és la clotxa. Una menja tradicional del territori que té la capacitat d'adaptar-se als nous temps i que alhora ens permet conèixer i assaborir la tradició i els temps passats. La clotxa era i és un menjar de tros, de camp, d'aire lliure i ple de sabor.

 

El temps
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Tivissa
Pratdip

Comparteix