Rutes de Senderisme a Pratdip

Camí antic de Pratdip a Colledjou

Des del Fortauler, direcció camí de Colldejou, agafem PR-C 96 a l’esquerra i seguim PR fins una pista, la travessem i agafem de nou el PR fins la font i mas de la Carabassa. Seguim fins al Pla dels Aladerns i la font del Bullidor. Resseguim el barranc fins la carretera T-322, la travessem i continuem fins al poble de Colldejou.

Dificultat: baixa.
Distància: 8,5km.

Camí antic de Santa Marina

Des del cementeri fins al barranc de Sta. Marina, agafem desviament a l’esquerra que puja fins al coll de Güena (antenes telecomunicacions). Continuem pel camí vorejant per dalt la urbanització i arribem a la font de la Duera i fins l’ermita. A l’àrea de lleure, agafar GR192, primer tram pel barranc i llavors camí. Sortir a la carretera, i tornar a agafar el sender a mà dreta que ens porta fins al Coll de Prevell i d’allí al poble.

Dificultat: baixa.
Distància: 8km.

Tomb de la Cabrafiga

El Tomb a la Cabrafiga proposa una ruta circular de 9,5km amb sortida i arribada al poble de Pratdip. El recorregut ens porta fins al cim del Puig de Cabrafiga, per sobre dels 600 metres, una magnífica talaia del Camp de Tarragona. Ja en el descens, en arribarem fins al Castellet de les Mugues, una antiga fortificació contra la pirateria que va ser aixecada sobre les restes d’un assentament ibèric. La seva estratègica ubicació s’explica per les excel·lents vistes, des del Cap Salou fins al Coll de Balaguer.

Tomb de Mont-redon

Des del Fortauler, direcció camí de Colldejou, trobarem indicacions PR-C96 a l’esquerra. deixem PR a la dreta i seguim fins Pla del Marinons i a l’esquerra trobem indicat el camí de les Crestes de la Seda i pugem fins Mont-redon. Seguim fins el Cavall Bernat, baixem per les tarteres passant per la cova del Tabac fins al Pla dels Aladerns. Continuem per PR-C 96 fins el mas i la font de la Carabassa i finalment de nou al camí de Colldejou i d’allí al poble.

Dificultat: mitjana-alta.
Distància: 10km.

Tomb del Puig del Marquès

Des del cementeri fins al barranc de Sta. Marina, agafem desviament a l’esquerra que puja fins al coll de Güena (antenes telecomunicacions). D’allí al Coll del Marquès i pujar al Puig del Marquès i fins el camí de Mas Pinyol. A la bassa de la llum podem baixar per escales i seguir pel barranc o vorejar bassa i baixar fins el salt de la Sabinosa. Pugem al poble seguin el sender del barranc.

Dificultat: mitjana-alta.
Distància: 9,5km.

Tomb de la Carabassa

Des del Fortauler, direcció camí de Colldejou, agafem PR-C 96 a l’esquerra i seguim PR fins una pista, la travessem i agafem de nou el PR fins la font i mas de la Carabassa. Retornem a la pista i anem a la dreta pel Pla del Marinons fins trobar a l’esquerra un sender que baixa fins al Planàs i d’allí fins al camí asfaltat de Colldejou i al poble.

Dificultat: baixa.
Distància: 6,6km.

Tomb de Solans

Des del carrer de la Creu travessar la carretera i agafar el sender que puja per la rasa fins al Portell i Grauets de l’Estudiant, d’allí seguir fins l’encreuament de camins, a la dreta agafar la Drecera del Zenón i al pròxim encreuament també a la dreta i fins el camí de la Dòvia. Arribem a la carretera, la travessem i ens dirigim de nou al poble.

Dificultat: mitjana-baixa.
Distància: 5km.

Tomb de les Canals del Dip

FOTO: sherpa1975.blogspot.com

Des del pont de les Valls, ens endinsem al bosc i a mà dreta trobem sender que puja al Puig Cabrafiga pel portell dels Grauets. Seguim direcció nord pel sender que porta a les Canals del Dip i baixem fins al camí de Colldejou. Seguim a l’esquerra i més endavant trobem el GR 192 a mà esquerra. Arribem a l’encreuament amb el barranc de les Valls, deixem el GR i seguim pel camí que s’endinsa al bosc fins a arribar de nou al Pont de les Valls.

Tomb de l’Aguiler

Des del carrer de la Creu travessar la carretera i agafar el sender que puja al Solans per la rasa fins al Portell i Grauets de l’Estudiant, d’allí seguir fins l’encreuament de camins. A l’esquerra fins la cova de la Forestal, Pi de les saleres, pas dels Col·leguts (equipat) i camí de l’Aguiler. Travessem la carretera fins al barranc de Sta. Marina, a l’esquerra fins l’Olleta i fins desviament que porta al Cementiri.

Dificultat: mitjana-alta.
Distància: 7km.

Tomb de les Fonts

Des del Fortauler, direcció camí de Colldejou, trobarem indicacions PR-C96 a l’esquerra. Al primer trencant seguim a l’esquerra, i al següent, a la dreta. Continuem pel camí paral·lel al barranc. Pugem i travessem uns conreus i arribem de nou al camí del barranc. Seguim fins a l’encreuament del camí de la Dòvia, girem a la dreta i al primer camí a la dreta on hi ha uns conreus i la font de la Romiga. Tornem al poble pel camí de la Dòvia (PR-C 90).

Dificultat: baixa.
Distància: 4km.

Tomb de la Dòvia

Tomb de la Dòvia: Des del Fortauler, direcció camí de Colldejou, trobarem indicacions PR-C96 a l’esquerra. Deixem PR a la dreta i seguim fins Pla del Marinons i a l’esquerra trobem indicat el camí de les Crestes de la Seda i pugem fins Mont-redon. Seguim fins Collet Collivassos i fins Llaberia. Agafem camí de les Marrades fins al Coll de la Bassa de les Fonts, Portell del Carreter i camí de la Forestal. Baixem pels Solans passant pels Grauets de l’Estudinat fins al poble.

Dificultat: alta.
Distància: 14km.

El temps
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Tivissa
Pratdip

Comparteix