Terres de Mestral
TIVISSA - PRATDIP - VANDELLÒS - L'HOSPITALET DE L'INFANT

L’oli amb aromes de Llorer

Al Jaume de Cal Futo, el coneix tothom. Era el moliner del molí vell, el que donava les tandes a moldre les aulives, el que les pesava i les premsava i el que després, amb el càntir i la llisa, recollia fins a l’última gota d’oli de les bassetes... Eren altres temps, però tothom se’n recorda!

L’oli verge extra que s’elabora en aquestes contrades, a partir de les varietats arbequina i reguer, té un intens gust afruitat i aromes de llorer. A la Vallis Laurorum, de llorers no en queden, i en el seu lloc hi trobem molts aulivers. Amb tot, és del passat d’aquestes terres d’on provenen les aromes del present!

La millor manera de tastar les històries d’aquest territori és fer-ho a través dels seus exquisits productes, com l’oli que trobareu a l’agrobotiga i que té al mes de gener la seva gran Festa.