Saltum Història Viva

Mar i muntanya a la Guerra Civil.

Saltum, ve del nom romà en què es coneixia el Coll de Balaguer a través del que ens queda recollit amb els vasos de Vicarel·lo, on es fa menció a la mansió de Sub-Saltum (després del salt) que es refereix al Coll de Balaguer. Ens dediquem a fer activitats per fer viva l'experiència de la història al voltant del Coll de Balaguer, o sigui, el municipi de Vandellòs i l'Hospitalet del'Infant.

Saltum Història Viva neix amb la voluntat d'aproximar la història, cultura i el patrimoni, tant històric com natural, de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, així com poblacions com Montroig del Camp, l'Ametlla de Mar, Tivissa, Pratdip, Cambrils, Salou i el Perelló; que conformen les Terres del Mestral, ja que tenim un denominador comú, el nostre vent, el Mestral.

Visites guiades i activitats culturals a les restes de la Guerra Civil del Coll de Balaguer a l'Hospitalet de l'Infant, l'Hospital Gòtic del Coll de Balaguer, Poblat d'Hifrensa de Antonio Bonet Castellana, la Masia de Castelló, el Riu Llastres, l'Illot del Torn, l'Almadrava; tot al municipi de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant.

Visites guiades i activitats culturals a la Mare de Déu de la Roca, als búnkers de la Guerra Civil de la Pixerota i de l'estany Salat, a les Cales de Miami Platja, a Montroig del Camp i les seves barraques de pedra seca; tot al municipi de Montroig del Camp i Miami Platja.

Visites guiades i activitats culturals a Sant Jordi d'Alfama, al Port de la Cala, L'Estany i les fortificacions de la Guerra Civil; tot al municipi de l'Ametlla de Mar.

Visites guiades i activitats culturals a la població de Tivissa durant la Guerra Civil, l'ermita de Sant Blai, la població medieval de Llaberia, la Serra d'Almos i el ví; tot al municipi de Tivissa.

Visites guiades i activitats culturals a Cambrils, Salou i el Perelló.

Recreacions històriques, activitats combinades turístiques, familiars, degustacions, entre d'altres.

Baix Empordà nº8 3ª 10ª
L'Hospitalet de l'Infant
Telèfon: 
669283728 Jordi
El temps
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Tivissa
Pratdip

Comparteix