Rutes de Senderisme a Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Pujada a l'ermita de Sant Roc, situada al cim de les muntanyes de la Serra del Mestral, des d'on podrem gaudir d'unes vistes meravelloses del municipi i la seva costa.

Sortim de l'Oficina de Turisme direcció al carrer Via Augusta fins la rotonda del carrer Chirac. Arribem a la benzinera i agafem el camí de terra. Quan arribem a l'autovia, girem a mà esquerra fins trobar el túnel que ens portarà a l'àrea de servei.

! Evitar les hores més caloroses a l’estiu i portar aigua.

Aquesta ruta familiar permet un esforç major entre el poble de Vandellòs i la muntanya dels Dedalts.

Aquesta ruta pot fer-se en cotxe.

Sortim del costat del camp de futbol de Vandellòs agafant el camí Dedalts fins a la sortida del poble. Un cop n'hem sortit, trobarem la senyal Mirador dels Dedalts i seguirem pel PRC-92. Arribarem als Dedalts i seguirem les marques grogues fins arribar al mirador des d'on es pot gaudir de magnífiques vistes de La Vall de Llors.

Recorregut: Lineal.
Distància: 2,63km.
Desnivell: 330m.

 

Caminada fins al poblat ibèric de la Mola de Genessies.

Aquest ruta arriba fins al nucli deshabitat de Remullà i fins la font del Rentador, on els veïns i feien la bugada.

Sortim del Centre Assistencial de Vandellòs i agafem la carretera a mà dreta seguint la senyalització de Remullà. Continuem pel PR-C 91 fins arribar al poble de Remullà. Passat el poble trobem la font del Rentador. Tornem al poble i agafem el camí dels Masets arribant fins a la C-44, que ens portarà fins a Vandellòs.

Recorregut: Circular.
Distància: 6,1km.
Desnivell: 140m. 

Aquesta ruta senzilla i familiar en portarà a conèixer el poble de Vandellòs i el seu entorn.

Sortim de la benzinera de Vandellòs per darrere dels rentadors seguint el camí marcat en groc. Arribarem al sender local marcat en blanc i verd fins arribar a un pont sota la carretera que creuarem. Agafarem el PR-C91 direcció cap a Vandellòs. Creuarem tot el poble seguint les marques de color groc que ens portaran a "lo Castell", on trobarem taules d'orientació i boniques vistes del poble i la vall.

Ruta senzilla i familiar amb alçada i bones vistes, apta per a tots els públics.

Per iniciar aquesta ruta es pot accedir en cotxe per la pista que surt del carrer Dedalts o enllaçar amb la Ruta del Mirador dels Dedalts. Sortim del pàrquing del mirador i seguim les marques grogues que ens faran fer un tomb circular fins a tornar al punt de partida.

Recorregut: Circular.
Distància: 3,52km.
Desnivell: 75m.

 

Ruta De Vandellòs a l’Hospitalet de l’Infant

Aquesta ruta permet copsar el gran contrast entre la muntanya i la costa, un contrast que es fa patent en poc menys d’11km. Un altre dels atractius de l’itinerari és també el pas i la possibilitat d’aturar-nos en dos dels nuclis d’interior que formen part de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, com són Masboquera i Masriudoms.

En el recorregut per aquest sender local, senyalitzat amb marques verdes i blanques, trobarem tres fonts d’aigua potable a Vandellòs, Masboquera i Masriudoms.

Arribats a l’Hospitalet de l’Infant, tenim opció d’agafar el bus per tornar a Vandellòs.

Ruta que transcorre per les muntanyes on pasten els ramats de cabres.

Per iniciar aquesta ruta es pot accedir en cotxe per la pista que surt del carrer Dedalts o enllaçar amb la Ruta del Mirador dels Dedalts. Sortim del pàrquing del mirador i agafem les marques grogues. Quan arribem a l'encreuament, on trobarem les marques vermelles, les seguirem per enllaçar amb el PR local (marques verdes i blanques). Arribats a aquest punt, agafarem el camí de l'esquerra fins trobar el PR-C92 que agafarem a mà esquerra i que no deixarem fins tornar al pàrquing del mirador.

Aquesta ruta arriba fins al poble de Castelló, poble deshabitat en el qual se celebra per Nadal el Pessebre dels Estels.

Aparcar el cotxe a Masboquera i agafar el carrer de les escoles direcció Castelló pel GR-192. Ja a Castelló, baixem per la barrancada agafant el PR-92 fins a la font del mateix nom. Continuem per la pista fins a Masboquera passant per sota de la C-44.

Recorregut: Circular.
Distància: 8,39km.
Desnivell: 260m.

Iniciarem la ruta a l'Oficina de Turisme, seguint les senyals de GR-92 fins la plaça de la Marina, i continuem pel passeig marítim fins al Càmping el Templo del Sol. Passat el càmping i després del pont de la via sense deixar el GR-92, a mà esquerra comença un sender fins a la muntanya de la Rojala, considerat Espai Natural Protegit. Arribats al mirador destaquem les impressionants vistes de la platja del Torn i de L'Hospitalet de l'Infant. Quan arribem a l'aparcament de Cala Jostell, continuem per aquesta direcció seguint el camí de Ronda i els punts grocs.

Ruta que ens portarà a un dels punts més alts del municipi, des d'on gaudir del paisatge de mar i muntanya.

Sortirem de la benzinera de la N-340 de L'Hospitalet de l'Infant i agafarem el PR-C91 fins arribar al pic de la Portella. Continuem pel PR-C91 fins arribar al camí de l'Irla, on seguirem les marques grogues que ens baixaran pel Coll de les Portes fins arribar al PR-C90. Continuarem el sender fins a l'AP-7, que creuarem pel túnel subterrani.

Recorregut: Circular.
Distància: 18,28km.
Desnivell: 560m.

Agenda

 • 07
  jul.

  Fira Fruits de la Terra", la fira de producte local, cuina i clotxa de les Terres de Mestral

  7 i 8 de juliol 2023

  De 19:30 h a 00:00 h

  Plaça Catalunya

El temps
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Tivissa
Pratdip

Comparteix