Rutes de Senderisme a Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Iniciarem la ruta a l'Oficina de Turisme, seguint les senyals de GR-92 fins la plaça de la Marina, i continuem pel passeig marítim fins al Càmping el Templo del Sol. Passat el càmping i després del pont de la via sense deixar el GR-92, a mà esquerra comença un sender fins a la muntanya de la Rojala, considerat Espai Natural Protegit. Arribats al mirador destaquem les impressionants vistes de la platja del Torn i de L'Hospitalet de l'Infant. Quan arribem a l'aparcament de Cala Jostell, continuem per aquesta direcció seguint el camí de Ronda i els punts grocs.

Ruta senzilla i familiar amb alçada i bones vistes, apta per a tots els públics.

Per iniciar aquesta ruta es pot accedir en cotxe per la pista que surt del carrer Dedalts o enllaçar amb la Ruta del Mirador dels Dedalts. Sortim del pàrquing del mirador i seguim les marques grogues que ens faran fer un tomb circular fins a tornar al punt de partida.

Recorregut: Circular.
Distància: 3,52km.
Desnivell: 75m.

 

Ruta que transcorre per les muntanyes on pasten els ramats de cabres.

Per iniciar aquesta ruta es pot accedir en cotxe per la pista que surt del carrer Dedalts o enllaçar amb la Ruta del Mirador dels Dedalts. Sortim del pàrquing del mirador i agafem les marques grogues. Quan arribem a l'encreuament, on trobarem les marques vermelles, les seguirem per enllaçar amb el PR local (marques verdes i blanques). Arribats a aquest punt, agafarem el camí de l'esquerra fins trobar el PR-C92 que agafarem a mà esquerra i que no deixarem fins tornar al pàrquing del mirador.

Aquesta ruta familiar permet un esforç major entre el poble de Vandellòs i la muntanya dels Dedalts.

Caminada fins al poblat ibèric de la Mola de Genessies.

Aquesta ruta pot fer-se en cotxe.

Sortim del costat del camp de futbol de Vandellòs agafant el camí Dedalts fins a la sortida del poble. Un cop n'hem sortit, trobarem la senyal Mirador dels Dedalts i seguirem pel PRC-92. Arribarem als Dedalts i seguirem les marques grogues fins arribar al mirador des d'on es pot gaudir de magnífiques vistes de La Vall de Llors.

Recorregut: Lineal.
Distància: 2,63km.
Desnivell: 330m.

 

Ruta De Vandellòs a l’Hospitalet de l’Infant

Aquesta ruta permet copsar el gran contrast entre la muntanya i la costa, un contrast que es fa patent en poc menys d’11km. Un altre dels atractius de l’itinerari és també el pas i la possibilitat d’aturar-nos en dos dels nuclis d’interior que formen part de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, com són Masboquera i Masriudoms.

En el recorregut per aquest sender local, senyalitzat amb marques verdes i blanques, trobarem tres fonts d’aigua potable a Vandellòs, Masboquera i Masriudoms.

Arribats a l’Hospitalet de l’Infant, tenim opció d’agafar el bus per tornar a Vandellòs.

Aquesta ruta senzilla i familiar en portarà a conèixer el poble de Vandellòs i el seu entorn.

Sortim de la benzinera de Vandellòs per darrere dels rentadors seguint el camí marcat en groc. Arribarem al sender local marcat en blanc i verd fins arribar a un pont sota la carretera que creuarem. Agafarem el PR-C91 direcció cap a Vandellòs. Creuarem tot el poble seguint les marques de color groc que ens portaran a "lo Castell", on trobarem taules d'orientació i boniques vistes del poble i la vall.

Aquest ruta arriba fins al nucli deshabitat de Remullà i fins la font del Rentador, on els veïns i feien la bugada.

Sortim del Centre Assistencial de Vandellòs i agafem la carretera a mà dreta seguint la senyalització de Remullà. Continuem pel PR-C 91 fins arribar al poble de Remullà. Passat el poble trobem la font del Rentador. Tornem al poble i agafem el camí dels Masets arribant fins a la C-44, que ens portarà fins a Vandellòs.

Recorregut: Circular.
Distància: 6,1km.
Desnivell: 140m. 

Pujada a l'ermita de Sant Roc, situada al cim de les muntanyes de la Serra del Mestral, des d'on podrem gaudir d'unes vistes meravelloses del municipi i la seva costa.

Sortim de l'Oficina de Turisme direcció al carrer Via Augusta fins la rotonda del carrer Chirac. Arribem a la benzinera i agafem el camí de terra. Quan arribem a l'autovia, girem a mà esquerra fins trobar el túnel que ens portarà a l'àrea de servei.

! Evitar les hores més caloroses a l’estiu i portar aigua.

Ruta que ens portarà a un dels punts més alts del municipi, des d'on gaudir del paisatge de mar i muntanya.

Sortirem de la benzinera de la N-340 de L'Hospitalet de l'Infant i agafarem el PR-C91 fins arribar al pic de la Portella. Continuem pel PR-C91 fins arribar al camí de l'Irla, on seguirem les marques grogues que ens baixaran pel Coll de les Portes fins arribar al PR-C90. Continuarem el sender fins a l'AP-7, que creuarem pel túnel subterrani.

Recorregut: Circular.
Distància: 18,28km.
Desnivell: 560m.

Aquesta ruta arriba fins al poble de Castelló, poble deshabitat en el qual se celebra per Nadal el Pessebre dels Estels.

Aparcar el cotxe a Masboquera i agafar el carrer de les escoles direcció Castelló pel GR-192. Ja a Castelló, baixem per la barrancada agafant el PR-92 fins a la font del mateix nom. Continuem per la pista fins a Masboquera passant per sota de la C-44.

Recorregut: Circular.
Distància: 8,39km.
Desnivell: 260m.

El temps
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Tivissa
Pratdip

Comparteix