Tivissa

Tivissa

Tivissa, a l’interior, camí del riu Ebre, és un poble historiat i amb un caràcter genuí. El seu nucli antic té un gran atractiu i està molt ben conservat. Carrers i carrerons entrellaçats amb encant i misteri, portals d’entrada al recinte fortificat, casalicis de fa uns 500 anys, la plaça del Mercat on es celebraven els judicis i l’antic castell, són algun dels espais més emblemàtics d’aquest nucli de caràcter medieval. El seu entorn presenta també una forta personalitat i espais de gran interès històric, com és el cas del poblat ibèric del Castellet de Banyoles, punt des d’on els ibers controlaven el riu Ebre.

Llaberia

Llaberia és una delícia de poble que requereix d’una visita, tot i que arribar-hi demani paciència. Pertanyent al terme municipal de Tivissa, Llaberia està actualment despoblat, tot i no és un poble abandonat, sinó tot el contrari. La majoria de cases estan perfectament conservades i s’hi habiten, encara que sigui a temporades. Típic poble rural que va viure de l’explotació de la muntanya fins fa mig segle, Llaberia és d’origen medieval i això es deixa notar en l’església i en tot el nucli. Muntanya mediterrània en estat pur.

Darmós

Darmós és un poble que depén administrativament del municipi de Tivissa, camí ja de la comarca del Priorat. Poble eminentment agrícola, els seus vins pertanyen a la Denominació d’Origen Montsant i tenen prou nom, prestigi i qualitat. La visita a cellers i l’enoturisme és un dels seus punts forts.

La Serra d'Almos

La Serra d’Almos és un poble que depén administrativament del municipi de Tivissa, camí ja de la comarca del Priorat. Poble eminentment agrícola, els seus vins pertanyen a la Denominació d’Origen Montsant i tenen prou nom, prestigi i qualitat. La visita a cellers i l’enoturisme és un dels seus punts forts.

El temps
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Tivissa
Pratdip

Comparteix