Terres de Mestral
TIVISSA - PRATDIP - VANDELLÒS - L'HOSPITALET DE L'INFANT

El Pessebre dels Estels de la Masia de Castelló celebrarà aquest Nadal el seu 20è aniversari

El Pessebre dels Estels 2017 Masia Castelló Vandellòs
dilluns, 18 desembre, 2017
Beatriz Higueras, Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Els dies 23, 26 i 30 de desembre de 2017 i el 6 de gener de 2018
 
El Pessebre dels Estels de la Masia de Castelló complirà enguany dues decàdes. Perquè ningú es quedi amb les ganes de gaudir d’aquest esdeveniment organitzat per l’Associació Masia Castelló, amb el patrocini de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, en aquesta 20a edició, el Pessebre estarà obert quatre dies, un més que els anys anteriors. En concret, els dies 23, 26 i 30 de desembre de 2017 i 6 de gener de 2018.
 
Aquesta no serà, però, l’única novetat, ja que s’hi estrenaran noves escenes i espectacles. I és que l’Associació ha recuperat un corral vell, per posar l’establia del naixement en un lloc més bonic i cèntric de Castelló i ha fet una sènia d’aigua que la fa funcionar un animal (l’ aigua extreta del pou s’aprofitarà per regar l’hort del pessebre). A més, s’obrirà el celler de “Cal Santo”, una de les cases importants de Castelló del segle XVII, que encara queda dempeus. Els visitants hi podran veure la cuina, el forn de pa, el menjador, el foc a terra, l’estable...
 
En total s’hi representaran trenta-vuit escenes, gràcies als 220 actors i més de 100 col•laboradors que faran possible que aquest poble medieval del municipi de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant recuperi, com cada Nadal, la seva vida. Tot això només passarà, com dèiem, els dies  23, 26 i 30 de desembre de 2017 i 6 de gener de 2018. L’horari de visita serà de les 18 a les 20.30h. Les entrades es podran comprar online a www.masiacastello.cat o a Castelló mateix, en arribar al poble, i tindran un preu de 4 euros, per als nens d’entre 4 i 9 anys; i de 7 euros, per a la resta de públic; per als menors de 4 anys, l’accés serà gratuït. El preu de l’entrada inclourà un petit berenar, que s’oferirà en una gran carpa.
 
Les persones interessades a visitar el Pessebre caldrà que s’apropin fins a Vandellòs, on se’ls indicarà com arribar amb el seu propi vehicle, per camí asfaltat, fins a l’aparcament, una gran zona condicionada per estacionar els vehicles fàcilment. 
 
Precisament, el que veritablement fa únic aquest pessebre és el lloc on se celebra. Castelló és un poble medieval del municipi de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, enclavat entre muntanyes, que quedà deshabitat a la meitat del segle XX. La seva decadència física s’aturà quan l’any 1997 es constituí l’Associació Masia de Castelló i organitzà el seu primer pessebre vivent. 
 
Poc a poc Castelló, gràcies al Pessebre, ha recuperat carrers, parets, eres, cases i algun sostre, aleshores mig enrunats i amagats sota la vegetació. Però no només ha recuperat el seu aspecte físic, sinó també, cada Nadal, la seva vida, aquella que havia tingut a principis del segle passat, quan hi habitaven prop de 120 persones. Així doncs, a Castelló, per Nadal, hi torna a haver ferrer, baster, llatadores, canyisser, fuster... A l’era hi torna a haver garbes, al forn s’hi sent de nou el flaire del pa acabat de fer, a la taverna s’hi canta novament i el fum dalt al bosc del Tossalet delata la carbonera. 
 
Aquest projecte, després de vint anys, segueix en peu. Enguany, Castelló, gràcies a  l’esforç de l’Associació i a la inestimable col•laboració dels veïns, encara el futur amb optimisme. Actualment, els treballs de desenrunament se centren en la reconstrucció de “Cal Santo” (casa pairal del S.XVII). Són espais reconstruïts per l’Associació, sempre amb finalitats públiques.
 
II Concurs d’Instagram
 
En aquesta 20a edició, els visitants també podran participar en el concurs d’Instagram que convoca la Regidoria de Turisme per segon any consecutiu, amb els hashtags #pessebredelsestels2017 i #masiacastelló. La persona que faci la millor fotografia s’endurà diversos premis: una estada de dues nits per a dues persones a la Figuerola Resort @Spa, en règim de dormir i esmorzar, que inclou un sopar i una sessió d’spa; un bateig de golf al Pitch &Putt La Figuerola; i un dinar per a dues persones al restaurant Rebost de la Nuri de Masboquera. Les bases del concurs es poden consultar al web de Turisme: www.hospitalet-valldellors.cat
 
Més informació a www.masiacastello.cat

EL PESSEBRE DELS ESTELS