Terres de Mestral, terres de sabors
![Foto: Onada Edicions/Òscar París Clotxa cuina mediteranea menjar de tros](http://www.terresdemestral.cat/sites/default/files/styles/midit_main_image/public/pagines/images/_mg_7062.jpg?itok=_H_l5FYO)
La cuina ens diu tant d’un lloc com els paisatges, els pobles i les persones. A les Terres de Mestral, la gastronomia ens parla de la dieta mediterrània, on la cuina troba l’equilibri perfecte entre la mar i la muntanya. De la mar, per exemple, la tonyina. De la terra, l’oli, la mel i els fruits secs. No és estrany, per tant, que l’oferta gastronòmica sigui molt variada i extensa amb una gran varietat de restaurants, segons el tipus de cuina, des de la més tradicional fins a la més elaborada, adaptada als nous temps i als paladars més exigents. I entre tots els plats de la cuina de les Terres de Mestral, la icona és la clotxa. Una menja tradicional del territori que té la capacitat d'adaptar-se als nous temps i que alhora ens permet conèixer i assaborir la tradició i els temps passats. La clotxa era i és un menjar de tros, de camp, d'aire lliure i ple de sabor.