L'Obaga dels Borjos i les Meliques

L'Obaga dels Borjos i les Meliques

Circuit circular d'uns 8.9 km de distància amb un ascens positiu acumulat de 670 m, un 32.6% de pista i sense punts d'aigua. Coincideix, en part, amb el PR-C 92 (traça blanca i groga).

L'excursió s'inicia al Passeig de la Foig davant de l'oficina de turisme i seguint el passeig de la Foig en direcció sud-est. Al final i a mà esquerra surt un sender que ens aproxima, amb trams de pista fins a la pujada dels Borjos i que es troba en un trencall a mà dreta i amb senyalització.

El sender travessa una obaga humida amb presència de pins, carrasques, roures, aurons i algun teix i grèvol, i arriba a les cotes més altes on s'observen les parets verticals dels Borjos així com la cova de la Gralla (a mà dreta) i on s'inicia un lleuger descens fins enfilar una nova pujada i on es situa el trencall a seguir i indicat amb el nom del 'Pujador del despistat'. Aquest tram està condicionat amb un tram amb cordes per tal d'assegurar-nos bé el pas sobre la roca.

Un cop arribats a la cota més alta d'aquest pujador hem d'agafar el trencall cap a la dreta i continuar pel sender fins arribar a una petita era existent al final del tram de descens. A partir d'aquí hem de continuar per la pista forestal del trencall a mà esquerra passant pel ben mig del corral de Les Meliques on hi ha part de l'any un ramat de cabra blanca.

Seguint la pista arribarem al Coll de Monetze on s'hi observa un gran espenegall, el nucli de Tivissa al fons de la vall nord-oest i gran part de la Ribera d'Ebre. Hem de continuar en direcció nord-est i seguint la pista que davalla fins al coll de la Llena on agafarem el trencall a mà dreta fins arribar al sender que ens porta al poble pel camí de la Llena, amb les coves a la base dels cingles de la muntanya i els revolts empedrats del camí.

Municipi: 
Tivissa
Tipus ruta: 
Senderisme
El temps
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Tivissa
Pratdip

Comparteix